Sal

Verschillende type creditcards

De meeste mensen zijn tegenwoordig wel in het bezit van een creditcard. Wanneer je regelmatig online shopt of je bent regelmatig op reis, dan is een creditcard eigenlijk onmisbaar, 

Je komt deze kaarten in verschillende vormen tegen. Zo heb je de standaard creditcard, waarmee je geld kan uitgeven en achteraf de rekening ontvangt en de prepaid creditcard. Bij deze kaart dien je eerst saldo te storten alvorens je de kaart kan gebruiken.

Financiële problemen door het gebruik van een creditcard

Het is erg gemakkelijk geld uitgeven met een creditcard. Je kan zelfs geld uitgeven als je dit helemaal niet hebt. Betaal je met een pinpas dan kan je, indien je niet over saldo beschikt ook geen geld uitgeven.

Bij een creditcard kan dit wel. Je ontvangt pas later de rekening. Zeker als je over een relatief hoge limiet beschikt dan kan je op die manier snel een behoorlijk bedrag uitgeven.

Vele kleine bedragen zorgen voor een hoge rekening

Bovendien gaat het vaak onopgemerkt. Je geef regelmatig kleinere bedragen uit die aan het eind van de maand opeens zijn opgelopen tot een aanzienlijk bedrag. Uit ervaring kan ik zeggen dat de afrekening van de creditcard bijna altijd tegenvalt. Zeker als je deze vaak gebruikt.

En persoonlijk gebruik ik de creditcard regelmatig. Dit omdat je punten spaart met de uitgaven die je doet. Dus vanuit dat oogpunt is het slim om zoveel mogelijk de creditcard te gebruiken. Het is op die manier echter wel lastiger om de uitgaven in de hand te houden.

De voordelen van het gebruik van een prepaid creditcard

Dit is dan direct ook het grote voordeel van het gebruik van een prepaid creditcard. Dit is in mijn ogen een zeer handig hulpmiddel om inzicht te behouden in het geld dat je uitgeeft. 

Omdat je nooit meer uit kan geven dan wat er als saldo op de kaart staat, maak je jouw uitgaven eenvoudig inzichtelijk.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo ontstaat er in het geval van fraude niet direct de situatie dat er gigantische bedragen worden afgeschreven. En dat is best wel een prettig gevoel. Creditcard fraude komt namelijk nog steeds op grote schaal voor.

Hoge rente bij het te laat betalen van de maandelijkse rekening

Ontvang je aan het eind van de maand de afrekening van de creditcard, en kan je deze niet binnen de gestelde betalingstermijn voldoen, dan ga je een hoge rente betalen. En de betalingstermijn is doorgaans vrij kort. Standaard is dat je de rekening binnen 7 dagen dient te voldoen. Doe je dat niet, dan ga je een rente betalen die op dit moment zo rond de 14% licht. Dat kan dus aanzienlijk oplopen.

Daarnaast kan er zelfs nog een extra boete in rekening worden gebracht indien de automatisch incasso niet kan worden uitgevoerd, in verband met onvoldoende saldo.

Op die manier wordt het te laat betalen van de rekening een kostbare aangelegenheid

BKR controle bij een aanvraag

Een ander voordeel van het aanschaffen van een prepaid creditcard is dat er hierbij geen BKR controle of registratie aan te pas komt. 

Dit omdat er geen sprake is van een krediet. Iedereen komt dus in aanmerking voor een prepaid creditcard.

  Never miss a story from us, get weekly updates in your inbox.