Image

Online boekhouden is een ontwikkeling die erg snel is gegaan binnen het boekhouden. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 300 verschillende aanbieders van online boekhoudsoftware. 


Dit maakt het vergelijken en  kiezen van het juiste boekhoudprogramma er niet gemakkelijker op. Op deze pagina lichten we er een specifiek programma uit. Een programma waar wij zelf ook mee werken en waar we erg tevreden over zijn. Dit is e boekhouden.nl.

Wat zijn de functionaliteiten

Deze zijn in onze opinie erg uitgebreid. Veel functionaliteiten die je vroeger alleen in complexe en dure erp pakketten tegenkwam, vind je terug in dit boekhoudprogramma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:


  • Het scannen van facturen en bonnetjes met behulp van de bijbehorende app.
  • Het automatisch importeren van banktransacties zodat je deze eenvoudig en snel in de boekhouding kan verwerken.
  • Een urenadministratie, ledenadministratie en rittenregistratie.
  • Eenvoudig de btw-aangifte versturen vanuit het boekhoudpakket.
  • Vele verbindingsmogelijkheden met andere software pakketten zoals bijvoorbeeld een webshop/

Gebruiksgemak van een boekhoudprogramma

Dit is in onze opinie extreem belangrijk. Omdat je er veel mee dient te werken, is gebruiksvriendelijkheid een zeer belangrijk keuzecriterium. En op dat gebied zit het met e boekhouden wel goed. Zelf ervaren wij het als zeer gebruiksvriendelijk.


En heb je onverhoopt toch een paar vragen, dan kan je altijd de helpdesk mailen of bellen. Zij antwoorden doorgaans zeer snel en deskundig  Zeker als je net over uitgebreide boekhoudkennis beschikt is dit ook erg belangrijk om mee te nemen in jouw keuze. 

Hoeveel kost een online boekhoudprogramma?

Dit valt over het algemeen erg mee. De goedkoopste pakketten heb je voor nog geen 10€ per maand. En dit zijn helemaal geen slechte boekhoudprogramma`s. Voor veel eenmanszaken en zzp'ers voldoen deze programma`s zeer goed.


Ik zou persoonlijk dan ook niet teveel geld uitgeven aan een boekhoudprogramma. Je gaat dan betalen voor zaken die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Daarnaastt kunnen duurderre programma`s ook complexer zijn, hetgeen het gebruiksgemak niet ten goed komt. 


De ervaringen met e-boekhouden.nl

Trustpilot geeft over het algemeen een goede indruk van de prestaties of producten van een bedrijf. E boekhouden heeft op trustpilot maar liefst een waardering van 9.3. Bovendien zijn er meer dan 700 reviews achtergelaten. Dit is een behoorlijk aantal, waardoor het waarderingscijfer ook echt waarde krijgt. Dit geeft in onze opinie dan ook aan dat dit boekhoudpakket zeer zeker een goede keuze is.

Het belang van een goed boekhoudprogramma

Dit spreek eigenlijk voor zich. Het is onmisbaar voor elke ondernemer om over betrouwbare en inzichtelijke cijfers te beschikken. En dit bereik je alleen als je de beschikking hebt over goede boekhoudsoftware. Hiermee kan je met een paar klikken alle benodigde overzichten op jouw scherm vertonen. En dit geldt niet alleen voor ondernemers maar zeer zeker ook voor verenigingen en stichtingen.