Image

Waarom maken mensen gebruik van een prepaid creditcard? Een dergelijke kaart vertoont veel overeenkomsten met een standaard bankkaart. Het principe is eigenlijk gelijk. Zonder saldo kan je geen geld uitgeven.

Geen geld uitgeven dat je niet hebt

Dit in tegenstelling tot een standaard creditcard. Hier kan je op voorhand geld mee uitgeven, terwijl het niet noodzakelijk is om ook daadwerkelijk over geld te beschikken.

Het voordeel van het gebruik van een prepaid creditcard ten opzichte van een standaard creditcard is dat je op die manier eenvoudig jouw kosten onder controle kunt houden. Doordat hetgeen je kan uitgeven is beperkt tot het saldo op de kaart voorkom je op die manier financiële problemen door een hoge creditcard afrekening.

Beperkt risico bij fraude

Daarnaast kan je door saldo op de kaart te storten en een dan niet al te groot bedrag het risico beperken. Bij diefstal of verlies loop je dan alleen het risico over het saldo op de kaart. Vooral op reis of met vakantie is dit een groot voordeel. Verlies je bijvoorbeeld jouw bankkaart, of worden jouw gegeven gestolen, dan dien je jouw bankkaart te blokkeren en een nieuwe kaart aan te vragen.

Vooral als je op reis bent is dit uitermate vervelend. Door naast een bankkaart een prepaid creditcard mee op reis te nemen ben je altijd verzekerd van extra geld. Zorg er dan wel voor dat je niet beide kaarten op zak hebt. Leg er bijvoorbeeld één in de kluis van je hotel. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan zit je niet direct zonder geld. Want dat kan erg vervelend zijn tijdens jouw vakantie.

Internet scams worden steeds geavanceerder

Maar ook bijvoorbeeld bij het online shoppen. Er zijn tegenwoordig zoveel frauduleuze websites. Betaal je iets direct van jouw bankrekening dan is het altijd mogelijk dat je jouw bankgegevens doorgeeft aan criminelen. Dit kan zelfs gebeuren met websites die er volledig legaal uitzien.

Het is op dit moment zelfs zo dat criminelen bestaande websites opkopen. Op die manier hebben zij websites in bezit die vertrouwd zijn. Mensen kennen deze website uit het verleden of hebben er weleens van gehoord. Bovendien kan een programma zoals Norton antivirus je op die manier niet waarschuwen dat het om een nieuwe website gaat. Deze website bestond immers al langer. 

Op die manier trachten criminelen in korte tijd in het bezit te komen van zoveel mogelijk creditcard en bankgegevens. En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wat zij hiermee van plan zijn.

Beperk het saldo op de kaart

Door het gebruik van een prepaid creditcard beperkt je dit risico. Als je er voor zorgt dat er slechts een klein saldo op staat, wanneer je online gaat shoppen, dan zijn deze gegevens voor iemand die kwaadwillig weinig waard. Bovendien zien zij ook snel dat het om een prepaid card gaat en hierin hebben zij niet zoveel interesse.

Daarnaast zijn er ook plekken of websites waar je alleen met een creditcard kan betalen. Wil je geen standaard creditcard, of is deze jou geweigerd dan kan je hier wel terecht met een prepaid versie van een kredietkaart. Deze kaart kan namelijk iedereen aanvragen. Ongeacht het inkomen of de BKR status.