Image

Als je er eens goed de tijd ervoor neemt, dan zal je merken dat je geld kunt besparen op vele zaken. De energierekening is waarschijnlijk een van de beste voorbeelden. Overstappen bespaart je hier doorgaans veel geld.

Kan je besparen op een bankrekening?

Iets wat minder bekend is, maar waar ook geld mee te besparen valt zijn de kosten van een bankrekening. Je dient namelijk bij de meeste banken maandelijks te betalen voor een bankrekening. Daarnaast zijn zaken zoals een betaling in vreemde valuta ook een dure aangelegenheid.

Wil je een bankrekening openen, let dan goed op deze kosten. Door te kiezen voor een gratis bankrekening kan je namelijk eenvoudig geld besparen. En daar hoef je eigenlijk maar bijzonder weinig voor te doen. 

Hoe kan je bankrekeningen snel vergelijken?

Op het gebied van bankrekeningen bestaan er nog geen vergelijkers, zoals je deze tegenkomt bij een internet abonnement of een abonnement voor mobiele abonnementen. 

Wel zijn er voldoende websites waar je veel informatie kan terugvinden op het gebied van de verschillende kosten die in rekening worden gebracht bij een bankrekening. Op die manier kan je ook een bankrekening openen zonder dat er kosten voor in rekening worden gebracht.

Waar kan je een gratis rekening openen?

Een gratis bankrekening openen is mogelijk bij online banken. Dit zijn voornamelijk fintech bedrijven die door hun gestroomlijnde infrastructuur dit mogelijk kunnen maken.

Het openen van een online bankrekening is doorgaans eenvoudig. Je kan dit geheel online doen, je dient de app te downloaden en je kan aan de slag. 

Een paar werkdagen later heb je vervolgens ook de bankpas in huis waarmee je in winkels en restaurants kan betalen. Je hoeft er dus de deur niet voor uit en je hoeft ook niet op een bankkantoor te verschijnen.

Een mobiele telefoon is een must

Wel heb je een kopie nodig van een identiteitsbewijs, dit is nu eenmaal een wettelijke verplichting. Let er wel goed op dat de app gekoppeld wordt aan jouw telefoonnummer. 

Je dient jouw mobiele telefoonnummer dus correct door te geven. Dit telefoonnummer wordt ook gebruikt voor de 3d security. Bij het online betalen krijg je bijvoorbeeld een sms met een code die je dient in te voeren. Op die manier kan iemand die jouw bankrekeningnummer heeft gestolen niet online gaan shoppen op jouw kosten.

Wees altijd voorzichtig op het internet

Tegenwoordig dien je wanneer je iets wilt kopen via het internet, wel uit te kijken dat je niet wordt opgelicht. 

Het is in onze opinie dan ook erg belangrijk dat je zeker weet dat je in zee gaat met een bedrijf dat te vertrouwen is. Check daarom altijd even of een online bank wel in het bezit is van de benodigde vergunningen. 

En dan het liefst een Europese vergunning en een bankvergunning van het land waar de bank gevestigd is. Dit geeft de zekerheid dat de online bank onder toezicht staat. 

Daarnaast kan je dan ook aanspraak maken op het depositogarantiestelsel, mocht de bank onverhoopt failliet gaan. Een online bank die onder toezicht staat en in het bezit is van de benodigde vergunningen zal niet zo risicovol zijn  Maar je weet maar nooit en je wilt gewoonweg zeker stellen dat jouw geld veilig is.